Nie ste prihlásený Registrácia Prihlásiť
625 územných plánov
947 článkov
4807 fotografií
04. 10. 2024, meniny má: František
Do konca septembra 2024 máte možnosť pripomienkovať Návrh nového územného plánu Mesta Košice.
Dovoľujeme si Vás pozvať na podujatie, ktoré sa uskutoční v Košiciach a obciach východného Slovenska od 04. do 05. novembra 2022.
Tatry potrebujú Vaše nápady. Ďalší z cyklov projektu Mestské zásahy sa blíži do finále.
V Trsťanoch pri Košiciach spúšťajú predaj rodinných domov s jedinečným konceptom ekologického bývania.
Pomôžte zmeniť Vše mesto. Práve teraz máte možnosť vyjadriť sa k atraktívnosti verejných priestorov, doprave, zeleni v meste a bezpečnosti. Ktoré priestory sa Vám páčia? Kde máte problémy s bicyklovaním? V ktorej oblasti je dostatok kvalitnej zelene? Kde sa necítite bezpečne?
Jiří Kout
Maarten Laupman
EARCH.CZ
17440
28. 03. 2011
Celkový počet hlasov: 1210
Považujete proces schvaľovania územnoplánovacej dokumentácie a Zmien a doplnkov za dostatočne pružný?
Caroline Bijvoet je holandská architektka, ktorá sa narodila roku 1965. Po vyštudovaní Fakulty architektúry na Technickej univerzite v Delfte , pracovala v rôznych ateliéroch, vrátane pražského ateliéru D.A. Studio Praha. Roku 1995 si založila vlastný ateliér Bijvoet architektuur & stadsontwerp a zároveň sa vrátila na Fakultu architektúry Technickej univerzity v Delfte, kde dodnes pracuje ako externý pedagóg. Okrem toho pôsobí aj na katedre architektúry a staviteľstva Rotterdamskej Univerzity.
Jej portfólio zaberá veľké množstvo menších i väčších projektov, medzi ktoré patrí aj realizácia dočasnej reštaurácie „Wijn of Water “ v Rotterdame, ktorá je postavená z repasovaných lodných kontajnerov. Jej originálne riešenie zaujalo aj editorov knihy Container Architecture, ktorí realizáciu Caroline Bijvoet zaradili do svojej atraktívnej publikácie.
Reštaurácia „Wijn of water“ bola postavená na základe zadania investora, ktorý určil lokáciu rieky, stanovil podmienku použitia lodných kontajnerov a samotnú realizáciu obmedzil nízkymi nákladmi a časovým limitom. Ďalšie špecifiká tvorili skupina prípadných hostí, : presnejšie hostí s vyšším vzdelaním, priestory pre multikultúrnu a umeleckú verejnosť, stredozemská kuchyňa a miesta pre cca 50 ľudí. Celková realizácia vznikla v priebehu niekoľkých mesiacov, od januára do mája roku 2005.
Caroline Bijvoet dokázala svojím návrhom nielen naplniť očakávanie investora, ale vytvorila atraktívnu stavbu, ktorá svojím vzhľadom na prvý pohľad zaujme, osloví svojich hostí nielen dobrou kuchyňou, ale i zážitkom z návštevy reštaurácie postavenej z lodných kontajnerov, ktoré sú v bežnom chápaní použiteľné maximálne na uskladnenie potrebného nákladu.
Jej názor na architektúru a urbanizmu je jasný:
Myslím, že je škoda mať nepeknú architektúru a dobré urbanistické prostredie; na druhej strane nie je možné mať dobrú architektúru v zlom urbanistickom prostredí. Preto sa domnievam, že budovy musia reagovať na okolie. Nemám rada „architektonický objekt“, ktorý môže stáť kdekoľvek. To však nemusí nevyhnutne znamenať, že dobrá architektúra by mala splývať s okolím.
Copyright © UzemnePlany.sk, 2007-2014 Všetky práva vyhradené | DB: 66 | T: 0.376163
ISSN 1338-2772 | Aktualizované 2× týždenne