Zdravim
Najde sa niekto kto uvazuje konecne zacat stavat v lokalite pri potoku ?
Su nejake iniciativy doriesit veci ako su cesta a elektrina ?
Ozvite sa :)
Nie ste prihlásený Registrácia Prihlásiť
546 územných plánov
735 článkov
3764 fotografií
17. 05. 2012, meniny má: Gizela
Diskutujte s Janem Gehlem, Reinierem de Graafem, Janette Sadik-Khan: poslední volná místa pro přihlášení na konferenci reSITE. UzemnePlany.sk opäť ako partner podujatia.
Nový ročník Dní dizajnu a architektúry je na spadnutie, portál UzemnePlany.sk ako hlavný mediálny partner prináša všetky potrebné informácie.
East Side Architecture predstaví v poradí už druhú samostatnú tematickú výstavu. Tentokrát to bude retrospektívna výstava jedného z najvýraznejších architektonických ateliérov na východe krajiny – Architektonické štúdio Atrium z Košíc.
Pozvánka na odbornú konferenciu: Zásady umiestňovania výškových budov v mestách.
v pondelok 14.mája 2012 o 16:00 Faustova sieň Mestského múzea, Radničná 1, Bratislava
Návrhy na tohtoročnú Cenu sa podávajú do 30. 6. 2012.
11. 05. 2012 / 13:30 | 3
26. 04. 2012 / 08:15 | 1
Súťaž na Kulturpark v košických kasárňach má víťaza
16. 04. 2012 / 19:39 | 7
14. 04. 2012 / 00:03 | 19
11. 04. 2012 / 09:26 | 98
Plne s súhlsím s názorom, že sú to podvodníci, obidvaja. Na Kvlačalovej ulici nechali rozoztavanú …
11. 05. 2012 / 13:30 | Kalrkulka
pekna hovadina
26. 04. 2012 / 08:15 | forsberg
RE: RE: Kulturpark verzus Safranova zahrada
ved z toho vyplyva aj nazov developerskeho projektu: po roku 2013 tam bude kultury ako safranu :) tzv. …
16. 04. 2012 / 19:39 | host
RE: Kulturpark verzus Safranova zahrada
projekt safranova zahrada
16. 04. 2012 / 19:30 | admin
RE: Kulturpark verzus Safranova zahrada
ono to velmi krasne ukazuje o com zrejme cely kulturpark bude, az rok 2013 skonci. jeden vyborny developersky …
16. 04. 2012 / 19:24 | kolem
Považujete proces schvaľovania územnoplánovacej dokumentácie a Zmien a doplnkov za dostatočne pružný?

Rozhanovce sa nachádzajú približne 10 km od Košíc. Sú azda jednou z najväčších obcí v celom okolí. Nechýba jej škola, rad obchodov, hostincov, pošta, vlastná knižnica aj s kultúrnym domom, či zdravotné stredisko. Každoročne sa tu konajú folklórne abovské slávnosti, ktorými sa táto obec preslávila. Rozhanovce sa rozprestierajú z menšej časti na rovinke a z väčšej časti na svahoch stúpajúcich od západu na východ.
Prvú písomnú zmienku o Rozhanovciach poznáme z roku 1270 ako “terra Ruzgum”. Vtedy ich daroval Štefan V. spolu s ďalšími majetkami magistrovi Reynoldovi, ktorý bol hlavný stolník kniežaťa Ladislava. Darovacia listina z roku 1270 uvádza, že ich kráľ daruje Reynoldovi tak, ako ich predtým držal knieža Rastislav. Knieža Rastislav prišiel do Uhorska na úteku pred Tatármi. Za manželku si vzal Annu, dcéru kráľa Bela IV. Zomrel až v roku 1263 a Rozhanovce držal až niekedy v 40. – 50. rokoch 13. storočia. Rozhanovce sa v darovacej listine uvádzajú ako “tera”, čiže osídlená zem. Historik Branislav Varsik uvádza, že názov zeme je veľmi starý a Maďari ho museli prevziať najneskôr na rozhraní12. a 13. storočia.
Pridať komentár [22] | Sledovať diskusiu [1] | RSS
Stránka: 1 2
Zdravim
Najde sa niekto kto uvazuje konecne zacat stavat v lokalite pri potoku ?
Su nejake iniciativy doriesit veci ako su cesta a elektrina ?
Ozvite sa :)
Aj by som staval – mate tam nejake volne pozemky? Ako to vyzera cenovo?
Plyn a voda tam su?
Dakujem
Ja tam ziadne volne pozemky nemam, i ked myslim ze je tam dost takych ktore si ludia drzia len na „biznis“. Skor som dufal ze sa rozhybu ti co tam uz pozemky maju…
Vlastnim pozemok v oblasti ‚Karamy‘, co je na zaciatku casti ‚pri potoku‘. Chcel by som tam postupne zacat stavat a tiez je problem v pristupovej ceste. K pozemku by mala viest cesta od existujucej vystavby a zatial po nespevnenej ceste. Ak by sa samozrejme nasiel niekto, kto by chcel trocha rozhybat stavebnu cinnost v tejto oblasti, tak sa rad pripojim, kedze naklady na vystavbu cesty (spravit aspon spevnenie kamenim) su pre jednotlivca neunosne a cesta bude sluzit pre kazdy jeden pozemok vtejto oblasti.
[quote=kosican]Aj by som staval – mate tam nejake volne pozemky? Ako to
vyzera cenovo? Plyn a voda tam su?
Dakujem[/quote]
Vsetky siete tam su pritiahnute, ostava vybudovat cestu, urcite tam su
niejake pozemky na predaj, len sa treba skontaktovat s majitelmi a verim, ze
niektori su pristupni k predaju.
poznamka k ceste: obec dava oficialne ruky prec od vybudovania cesty v tejto
oblasti kedze vsetky pozemky su sukromne a aj tie na ktorych by mala stat cesta.
Zaujimave je, ze v inej casti obce (pod cintorinom), kde sa rozbehla vystavba a
predaj pozemkov, bolo mozne tuto cestu vybudovat (ale to je pochopitelne ak tam
mal pozemky a predaval ich starosta obce, tak to na Slovensku uz byva)
No to uz sme dvaja ;) Obavam sa ze bez pomoci obce sa to cele nerozbehne. Tazke bude presvedcit mnohych spekulativnych vlastnikov aby davali peniaze do cesty . .
Este jedna vec to moze cele potlacit – vystavba „centra rekreacie“ ci ako sa to bude volat. To je v zadnej casti. Uvidime ci si potiahnu cestu od existujucej zastavby alebo odzadu (je tam uz aka taka cesta ..)
No, na to centrum rekreacie, by musela mat obec niejakeho investora, ktory by to postavil a aj prevadzkoval a to velmi realne nevidim, lebo si neviem predstavit, kto by tam investoval take nemale penazne prostriedky v takej obci. :(
No jasne ze to neplanuje obec ale sukromny investor. Vraj tie pozemky vlastni Tempus.
Ano, vlastni ich Tempus a ten tam aj nieco vraj planuje.
Nasiel som ponuku na kupu 11000m2 v obci Rozhanovce.
Chcel by som stavat v tejto obci. Predaj je mozny len vcelku.
Cena za 1m2 je dobra
Rozmyslal som ci by sa nasiel niekto, aspon 4 ludia s ktorymi by sme spolocne
kupili tento pozemok a sami si ho rozparcelovali a spravili si cestu. Vyslo by to ovela
lacnejsie. Uz i tak by sa usetrilo na cene pozemku.
Nasiel by sa niekto ? Pisem tu, lebo som zatial nenasiel ziadne forum ohladom takejto
temy.
A kolko stoji ten 1m2 ?
Kde sa lokalita nachadza?
Rozdelit to na 4 = aj tak dost velke, nie?
dik za odpoved
1m2 za 151 Sk
T.j ak ste ochotny dat 600 000 Sk za pozemok vychadza to na 4000m2 co je
celkom dobra rozloha pozemku + cena.
4×3000m2
Preto som rozmyslal o 4 zaujemcoch. No cim viac tym lepsie.
Ak chcete menej je to na vas.
Siete by sme si pritiahli od zaciatku pozemku smerom dalej.
Myslim ze je to lokalita „pri potoku“.
Ak je to pri potoku potom je tam uz jasna parcelacia podla uzemenho planu, myslim ze by nebolo lacne ho menit. Treba zistit kde presne je. Ale ponuka je to zaujimava :)
za penize v praze dum:) da sa zmenit aj to, aj ked neviem naco by bol komu
4000m2 pozemok.
je to vedla tempusu nalavo?
inak siete su dost daleko, ale zaujimave to je.
Ide konkretne o pozemok
http://www.bleskovereality.sk/detail.aspx?…
Nepise sa kde to je, ani som tam este nevolal a neviem ci sa to da z obrazka
jednoznacne vycitat.
Preco 4000m2 ?
1.Vzdy sa to da v buducnosti predat za lepsiu cenu.
2.Ak za 500 000 Sk dokazem ledva zohnat 500m2 tak preco nie 4000m2 v tej istej
lokalite.
3.V buducnosti mozete darovat pozemok svojim detom aby mali kde stavat. V
dnesnej dobe zohnat pozemok je problem. A ceny pozemkov su neskutocne.
Spoznal niekto tuto lokalitu ?
Ideme do toho ? ;-)
Treba poznat presne o aku lokalitu pojde. Z tych fotiek sa to velmi neda.
Tak som tam nakoniec zavolal a nachadza sa to v extravilane nejakych 100m od
posledneho domu. Sirka je tam 15m. Momentalne sa neuvazuje s vystavbou.
No myslym ze to bol celkom dobry napad a stalo by za to pohladat nejaky podobny
pozemok a pustit sa do toho.
Co napriklad tento ?
Pozemky na podnikanie – predaj
lokalita Rozhanovce, Rozhanovce
cena 13.- EUR/m2 / 400 SKK
plocha neuvedené/neuvedené/2,22 ha [ zastavaná / úžitková / pozemok ]
IS Voda, Plyn, Elektrická energia, Kanalizácia
popis Pozemok v zastavanej časti obce, vhodný na výstavbu rodinných domov,
inž.siete pri pozemku
je to zo stranky http://www.globalyst.sk/index.php?…
Podla mna je to na sever od cesty ktora ide na Cizatice (teda ak je to pri potoku).
A ten druhy pozemok je fajn, ale velky :) Okrem toho je pri druzstve, neviem ci este funguje, aroma hnoja nie je pre kazdeho :)
Stránka: 1 2
Copyright © UzemnePlany.sk, 2007-2011 Všetky práva vyhradené
ISSN 1338-2772 | Aktualizované 2× týždenne